10 лютого 2022 р. 20:24

В Україну доставили тисячі флаконів нового препарату від коронавірусу

В Україну доставили тисячі флаконів нового препарату від коронавірусу

Препарат «Ремдесивір» для лікування хворих на коронавірус доставили в Україну і його незабаром розподілять по регіонах.

Як повідомили ІзбірКому, поки що кількість флаконів, яка надійде в Одеську область невідома.

«43 тис. 711 флаконів «Ремдесивір» (100 мг), придбаних за кошти державного бюджету, доставлені в Україну», - йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

Між тим ІзбірКому повідомили, що МОЗ розподілило у регіони 60 тис. курсів іншого препарату для лікування COVID-19 -  «Молнупіравіру».

Незабаром в Україну надійде ще 240 тис. курсів цього препарату, 75 тис. із яких — вже до кінця цього тижня. «Молнупіравір» у формі пігулок — новий для України підхід у боротьбі з COVID-19. Ліки не потребують особливих умов зберігання, та їх зручно приймати. В Одеську область мають надійти 92 тисячі 760 капсул препарату (2 тис. 319 курсів). 

Нагадаємо, Уряд ухвалив значні зміни в постанову щодо програми єПідтримка, тож незабаром люди з інвалідністю І та ІІ груп зможуть витратити кошти в межах програми єПідтримка на ліки, а люди з інвалідністю І та ІІ груп та особи від 60 років — на комунальні послуги.

У січні президент України Володимир Зеленський під час селекторної наради доручив Кабінету Міністрів України підготувати окрему програму виплати 1 тисячі гривень у межах програми «єПідтримка» для українських громадян віком 12-18 років, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. 

Перший випадок інфікування штамом коронавірусу COVID-19 "Омікрон", що виявили наприкінці минулого року, зафіксували в Одесі.

Поділитися