19 січня 2022 р. 21:06

В Одеській області поновили на посаді ще одного невакцинованого викладача

В Одеській області поновили на посаді ще одного невакцинованого викладача

Київський районний суд Одеси визнав незаконним та скасував наказ тимчасово виконуючого обов'язки ректора Державного університету "Одеська політехніка" про відсторонення від посади провідного фахівця відділу маркетингу і інноваційної політики.

Відповідно до рішення суду, жінка заявила, що стикнулася із грубим порушенням її конституційного права на працю з боку відповідача, яке полягало в тому, що у неї постійно незаконно вимагали на роботі медичну інформацію щодо вакцинації від респіраторної хвороби СОVID-19, а також обмежили її права працівника щодо повноцінної роботи.  

Потім взагалі її відсторонили від роботи на підставі відсутності щеплення СОVID-19. Позивачка вважає даний наказ незаконним та таким, який підлягає скасуванню.

Суд зазначив, що оскільки закон не містить поняття "необґрунтована відмова від щеплення", як і не містить вказівок, у якому вигляді подається зазначена відмова і в який орган. Відтак, особа на свій розсуд обирає форму відмови та орган для її подання, і жодна посадова особа, у зв`язку з відсутністю в Законі поняття необґрунтованої відмови не має права надавати їй будь-яку кваліфікацію, так як сама відмова в межах права повинна містити лише ознаки письмового чи усного обґрунтування.

Нагадаємо, раніше Іллічівський міський суд в Одеській області задовольнив позов викладачки Центру позашкільної освіти Чорноморської міської ради, яку відсторонили від роботи за відмову щепитися від коронавірусу.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначила, що 3 листопада 2021 року вона на ім`я директора ЦПО подала обґрунтовану відповідну заяву, з посиланнями на норми матеріального права про відмову від участі в медичних експериментах (щеплення від COVID-19).

У вересні минулого року Біляївський районний суд Одеської області закрив провадження про адміністративне порушення щодо військовослужбовця з військової частини А1892, який відмовився від проходження вакцинації.

Поділитися