15 серпня 2022 р. 17:28

В Одеській мерії очікують відновлення маскового режиму

В Одеській мерії очікують відновлення маскового режиму

Останні два тижні з початку серпня спостерігається різке зростання кількості захворілих на COVID-19 в Одеській області та загалом по Україні.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради Левон Нікогосян

За його словами, хвороба наразі плине тяжче ніж раніше. Такий висновок "головни зі здоров'я" Одеської мерії через збільшення кількості ушпиталених захворілих. 

"На жаль COVID-19 наразі плине тяжче ніж раніше, а єдиною пігулкою від нього є вакцинація. В місті працюють кабінети вакцинації в кожному центрі первинної медико-санітарної допомоги. Тобто це 16 місць. Якщо ви не маєте декларації із сімейним лікарем то все одно можете вакцинуватися у ЦПМСД. Є вакцини Pfizer та CoronaVac", - наголосив посадовець. 

Також він зазначив, що вочевидь скоро Кабінет Міністрів України відновить карантинні обмеження через коронавірус починаючи з маскового режиму.

"Скоро уряд відновить усі обмеження, що діяли минулого року масковий режим тощо. Ми на це очікуємо", - зазначив Левон Нікогосян.

В інфекційній лікарні міста наразі лікуються від COVID-19 понад 100 осіб.

ВІДЕО: Одеська мерія

Кількість захворілих на COVID-19 мешканців Одеської області впродовж першого тижня серпня склала 313 осіб, що на 40,4% більше, ніж позаминулого.

З початку епідемії в області зареєстровано 333 тисячі 47 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, серед яких летальних випадків – 6 тисяч 74, одужали – 326 тис. 523 осіб. Інтенсивний показник захворюваності на 100 тисяч населення склав 14 тис. 129,8 смертності – 257,7; летальність – 1,8%.

Раніше спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області під час моніторингу території регіону за допомогою феромонних пасток виявили регульований шкідливий організм – картопляну міль. 

Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України, у липні в Одесі реєстрував тенденцію до збільшення кількості випадків гострих кишкових інфекцій. 

Поділитися