26 червня 2022 р. 15:36

Уряд виділив 762 мільйони на дофінансування зарплат медикам

ФОТО: Ілюстраційне

(ФОТО: Ілюстраційне)

Кабінет Міністрів України підтримав програму виділення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я" на понад 762,5 мільйони гривень.

Про це повідомили в пресслужбі Уряду.

Завдяки такому перерозподілу коштів планується забезпечити можливість закладів охорони здоров’я, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, нараховувати медичним працівникам заробітну плату на рівні 20 тис. грн для лікарів та 13,5 тис. грн для середнього медичного персоналу.

«Зараз, під час війни, медики виконують абсолютно героїчну роботу, працюючи 24/7 і з пораненими захисниками, і з хворими в тилу. І ми не маємо права забувати про належну оплату їхньої праці. Ще на початку року на виконання Указу Президента ми підвищили заробітну плату медичних працівників до 20 тис. грн для лікарів і 13,5 тис. грн для середніх медичних працівників, а тоже мусимо тримати її на такому рівні, щоб вони почувалися безпечно хоча би у фінансовому плані. Тому вдячні Уряду за підтримку нашої позиції та надання пакету дофінансування для тих закладів охорони здоров’я, які з якихось причин не можуть самостійно забезпечити належний рівень оплати праці для своїх працівників», – розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Нагадаємо, Комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеси" планує завершити встановлення лічильників тепла в будинках міста, які воно обслуговує та де лічильників немає, до початку опалювального сезону 2022-2023.

Виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради має намір укласти за переговорною процедурою контракт на суму 446,5 тис. грн із ізмаїльською компанією «Ресурс Консалтинг Партнер» задля проведення зовнішньої експертизи україно-румунського проєкту «Транскордонна інфраструктура охорони здоров’я».

Позачергова сесія Доброславської селищної ради, на якій депутати внесли зміни до селищного бюджету відбулась 9 червня.

Поділитися