09 лютого 2022 р. 16:34

Шість лікарень на Одещині отримають нові кисневі станції впродовж двох місяців

Шість лікарень на Одещині отримають нові кисневі станції впродовж двох місяців

Державне підприємство "Медзакупівлі України" планує впродовж двох місяців передати в лікарні регіонів України 225 кисневих станцій, в тому числі шість в Одеську область.

Про це повідомили у пресслужбі Кабінету міністрів України.

Кожна зі станцій коштує майже 3,2 мільйони гривень, а отримають їх:

  • "Білгород-Дністровська центральна районна лікарня";
  • "Дитяча міська клінічна лікарня №3", Одеса;
  • "Одеська обласна клінічна лікарня";
  • "Одеський обласний онкологічний диспансер";
  • "Тарутинська центральна лікарня";
  • "Татарбунарська багатопрофільна лікарня". 

Станції генерації кисню були придбані за кошти держбюджету для забезпечення роботи палат інтенсивної терапії та реанімаційних відділень. Попередньо у рамках цієї закупівлі було заплановано придбання 196 станцій, однак, завдяки конкуренції на аукціоні, вдалося зекономити кошти та додатково закупити ще 29 станцій.

Одна така станція може виробляти до 500 літрів кисню за хвилину. В її комплектацію входять додаткові газоаналізатори та витратоміри. Завдяки можливості дистанційного керування медзаклад зможе контролювати кількість та якість кисню.

Нагадаємо, кисневі станції в двох одеських лікарнях з початку року працюють у пів потужності через нестачу вугільних фільтрів.

На апаратній нараді 22 січня зазначалося, що велика киснева станція, що працює в Одеській міській лікарні №1, надає частоту виробництва кисню у 90-91%, що не відповідає заявленій частоті.

Зазначимо, що проблеми із роботою кисневої станції спостерігаються з початку року. Так, 10 січня на апаратній нараді зазначалося, що після ремонту вона не вийшла на гарантовані обсяги виробництва. 

Тоді начальник муніципального управління капітального будівництва Борис Панов повідомив, що на початку року станція вийшла з ладу та після ремонту не вийшла на необхідне виробництво через те, що не працювали фільтри, які мали привезти та встановити 12 січня. На той час в лікарні працювала невелика станція, придбана лікарнею.

У листопаді минулого року киснева станція комунального некомерційного підприємства "Міська клінічна інфекційна лікарня" дві доби не працювала через аварію, а керівництво департаменту охорони здоров'я міського голову про це не сповістило. Як з'ясувалося, на станції рвалися стропи між компресорами. 

Тоді в Одесі спостерігалась сильна нестача медичного кисню

Поділитися