21 січня 2022 р. 18:31

Протягом тижня поліцейські Одещини склали 71 протокол на порушників карантину

Протягом тижня поліцейські Одещини склали 71 протокол на порушників карантину

Протягом тижня поліцейські Одещини склали 71 адміністративний матеріал щодо порушення правил карантину та санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, ще 20 постанов винесли громадянам, які ігнорували встановлений масковий режим.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Найбільше порушень стосувалися перебування людей у громадських місцях і транспорті без засобів індивідуального захисту та документів, зокрема довідки про вакцинацію. Їх під час інспектування майже 1120 об’єктів виявили мобільні групи, до складу яких входять поліцейські, працівники Держспоживслужби та муніципальної охорони. Відносно всіх порушників склали адміністративні матеріали за ст. 44-3 КУпАП. 

Одещина наразі знаходиться в "жовтій зоні" карантину, тож робота закладів культури, громадського харчування, спортзалів тощо, проведення масових заходів дозволені тільки якщо весь персонал та відвідувачі мають документи про отримання однієї дози вакцини або повної вакцинації, сертифікат про одужання чи негативний результат тесту на COVID-19. За нехтування цими правилами передбачені штрафи, а за підробку та свідоме використання фальшивих документів про вакцинацію чи тестів причетним загрожує кримінальна відповідальність згідно зі ст. 358 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Управління капітального будівництва Ізмаїльської міської ради 20 січня оголосило відкриті торги на реконструкцію одного з корпусів колишньої туберкульозної лікарні для організації шпиталю для хворих на COVID-19.

Станом на 20 січня Міністерство охорони здоров'я фіксує спалах СOVID-19 в Україні загалом та на Одещині зокрема.

Київський районний суд Одеси визнав незаконним та скасував наказ тимчасово виконуючого обов'язки ректора Державного університету "Одеська політехніка" про відсторонення від посади провідного фахівця відділу маркетингу і інноваційної політики.

Поділитися