06 лютого 2022 р. 10:01

Пігулки від COVID-19 доставлятимуть до лікарень з понеділка - Ляшко (оновлено)

Пігулки від COVID-19 доставлятимуть до лікарень з понеділка - Ляшко (оновлено)

Міністерство охорони здоров'я закупило 300 тисяч курсів британського препарату «Молнупіравір» від компанії Merck Sharp & Dohme. Зараз до країни уже йде частина цієї поставки.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час робочого візиту до Одеської області.

«Літак прилетів до Стамбула. Наразі очікується в Україні. Я думаю, з понеділка препарат буде розвезено лікарнями», — заявив міністр.

Препарат рекомендований пацієнтам, які перебувають у зоні ризику – з цукровим діабетом, надмірною вагою, серцевими захворюваннями та тим, хто старше 60 років.

Окрім того, Ляшко повідомив, що кінця 2022 року в українських лікарнях буде 385 кисневих станцій, тоді як у липні 2021 року їх було лише 50.

«118 кисневих станцій були закуплені за кошти урядової субвенції та наразі монтуються в лікарнях. Окрім того, ДП "Медичні закупівлі України" придбало додатково 225 станцій, їх постачання здійснюється вже зараз».

Наразі обладнання для автономної генерації кисню вже встановлюється в регіонах, у лікарнях, які надають допомогу пацієнтам, хворим на коронавірусну інфекцію.

Зазначимо, за даними МОЗ, за добу 5 лютого в Одеській області зареєстрували 2 тис. 788 нових випадків захворювання COVID-19, 2 особи померли.

Одещина стала первою в країні за кількістю виявлених випадків хвороби за добу. На другому місці Київ (2 298), на третьому – Хмельницька область (2 070).

12:00 Віктор Ляшко повідомив у Facebook, що в Україну прибуло 60 тис. курсів препарату «Молнупіравір», призначеного для лікування COVID-19.

«Найближчим часом Міністерство охорони здоров'я розподілить ліки та відправить їх у регіони. До квітня 2022 року в Україну надійде ще 240 тис. курсів препарату», - повідомив Ляшко.

За тиждень на COVID-19 в регіоні захворіли майже 19 тисяч осіб.

26 січня МОЗ України зареєструвало препарат для лікування COVID-19 «Молнупіравір» для екстреного застосування.

Дивіться також: що таке постковідний синдром та як покращити стан після COVID-19.

Поділитися