24 жовтня 2022 р. 14:09

Одеським донорам крові нададуть знижки в комунальних аптеках

Одеським донорам крові нададуть знижки в комунальних аптеках

Департамент охорони здоров'я Одеської міської ради разом із комунальним підприємством "Одесфарм" запровадили знижки в аптеках КП для донорів. 

Про це повідомив директор департаменту Левон Нікогосян

Знижка у 10% діятиме в усіх аптеках "Одесфарм". Кожен донор на міській станції переливання крові отримує флаєр.

За словами посадовця, наразі в Одесі потреба в крові залишається стабільною. Втім, він зазначив, що наразі проблем із донорами в місті немає. Наприклад, у відділенні переливання крові в міській лікарні №11 в Одесі з початку вторгнення здали кров понад 2 тисяч донорів.

Левон Нікогосян також нагадав, що мерія відкрила в соціальній мережі Telegram канал для чинних та потенційних донорів, де вони можуть дізнатися, коли виникає потреба в крові тієї чи іншої групи, які захворювання унеможливлюють донорство, що можна їсти чи навпаки перед здаванням крові тощо.

Наприклад, 5 жовтня спортсмени з пожежно-прикладного спорту здали кров на донорство на станції переливання по провулку Бісквітному в Одесі.

Громадська організація «Регіональний аналітичний центр» спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій в Татарбунарах та Громадським центром правосуддя провели навчальний тренінг з тактичної медицини для спеціалістів Татарбунарської міської ради.

Депутати Одеської обласної ради, під час позачергової сесії 7 вересня, вирішили надали згоду на безоплатну передачу з державної власності у власність Одеської обласної ради станцій супутникового зв’язку Starlink, які передадуть згодом на баланс комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я. 

Поділитися