10 червня 2022 р. 13:35

Одеська військова адміністрація спростувала фейк про холеру

Одеська військова адміністрація спростувала фейк про холеру

Інформація про зафіксовані в Кілії випадки холери не відповідає дійсності. Станом на 12:00, 10 червня, жодного факту підтвердження наявності збудника холери ні в Одесі, ні в Одеській області не виявлено.

Про це повідомили в пресслужбі Одеської обласної військової адміністрації. 

"Наголошуємо, що та інформація, яка масово розповсюджується в інтернеті, щодо виявлення фактів захворювання на холеру не відповідає дійсності і є фейковою. Як зазначають інфекціоністи, захворюваність на холеру визначається не під час огляду лікарем за тими чи іншими симптомами, а виключно лабораторно-бактеріологічним аналізом", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше "Інфоксводоканал" повідомив, що інформація про нібито можливість зараження води холерою, яка почала ширитися в одеських групах Viber та Telegram не достовірна. 

Міністерство оборони російської федерації втретє за місяць заявило про нібито збиття українського військово-транспортного літака біля Одеси.

Російські засоби масової раніше розповсюджували інформацію про зброю та засоби протиповітряної оборони, які нібито розміщені на території Одеської кіностудії.

Це вже не перші фейки, що розповсюджують про Одесу ворожі ЗМІ та посадовці. Так, напочатку травня міністерство оборони російської федерації повідомило, що з метою обмеження інфопростору в Одесі заборонили роботу провайдерів супутникового телебачення, що транслюють російські та молдовські канали. 

Поділитися