02 січня 2022 р. 10:55

Найближчим часом в Україні вакцинуватимуть бустерною дозою людей старших за 60 років

Найближчим часом в Україні вакцинуватимуть бустерною дозою людей старших за 60 років

В Україні найближчим часом дозволять щепити проти COVID-19 людей віком за 60 років та розглянуть питання про універсальний доступ до бустерної дози всіх охочих.

Про це розповів державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю "Українському радіо"

Він також додав, що 5 січня відбудеться засідання Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики (НТГЕІ).

"Також ми очікуємо рішення НТГЕІ, яке буде проводитися 5 січня, де буде розглядатися питання про універсальний доступ до бустерної дози всіх охочих", — повідомив санлікар.

Між тим за даними Міністерства охорони здоров'я за добу 1 січня в Одеській області зареєстрували 75 нових випадків інфікування коронавірусом. Також зафіксували 10 летальних випадків. 

1 тисячу 863 нові випадки COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 2 січня 2022 року. Зокрема, захворіли 108 дітей та 12 медпрацівників. 

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про поширення та профілактику COVID-19 повідомило про виявлені 240 нових випадків інфікування в Одеській області.

Зазначимо 1 та 2 січня не працюватимуть центри вакцинації.  

Нагадаємо, напередодні Волинська та Запорізька області перейшли до "жовтої" зони карантину, тож з 30 грудня в Україні не залишилося жодного регіону, який би перебував в "червоній" зоні карантину.

Міністерство охорони здоров'я не збирається посилювати карантин на новорічні та різдвяні свята через штам "Омікрон", але все буде залежати від епідемічної ситуації у країні та світі.

Поділитися