08 серпня 2022 р. 19:11

«Міжнародний медичний корпус» допоможе обладнати бомбосховища у лікарнях Одещини

Фото: Одеська обласна військова адміністрація

(Фото: Одеська обласна військова адміністрація)

«Міжнародний медичний корпус» (MedicalCorps) підтвердив свої наміри щодо початку робіт по обладнанню, відповідно до сучасних норм, бомбосховищ у лікарнях та забезпечення автономної роботи артезіанських свердлових і встановлення систем фільтрації та очищення води у медичних закладах Одеського регіону.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної військової адміністрації. 

Зокрема, під час зустрічі голова ОВА Максим Марченко, заступник директора з операційної діяльності Стіпе Муслім та медичний координатор «Міжнародного медичного корпусу» Кашіф Іслам торкнулись питання забезпечення, за рахунок донорів «Міжнародного медичного корпусу», частини сільських амбулаторій необхідним обладнанням та медикаментами. Окремо наголосили на тому, що буде розглядатись можливість надання допомоги недобудованим амбулаторіям в Одеській області.

Перемовини з корпусом щодо бомбосховищ в лікарнях точаться ще з травня. 

«Міжнародний медичний корпус» є глобальною службою швидкого реагування, яка надає невідкладну медичну допомогу та пов’язані з нею послуги тим, хто постраждав від конфліктів, катастроф і захворювань, незалежно від того, де вони перебувають, незалежно від умов перебування. Його заснували в 1984 році лікарі та медсестри — волонтери. Нині він налічує близько 7,5 тисяч співробітників по всьому світу.

Раніше Одеська обласна військова адміністрація та Саб-Офісу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців домовились про ремонт в приміщеннях, де можливе компактне розміщення внутрішньо-переміщених осіб, встановлення додаткових наметів біля пунктів пропуску для надання допомоги біженцям і проведення ремонту житлових будинків та соціальних об’єктів.  

Раніше Одесу відвідали посли країн "Великої сімки" та Туреччини, а також в місті був президент Володимир Зеленський.

Також у липні з робочим візитом Одесу відвідала віцепрезидентка німецького Бундестагу Катрін Ґерінґ-Екардт. Візит спочатку був запланований на 8 травня, але Ґерінґ-Екардт тоді зустрілася з керівниками Одеси на молдавсько-українському кордоні та отримала запрошення відвідати Одесу пізніше.

Поділитися