24 січня 2022 р. 11:55

В Одесі з початку року не можуть налагодити роботу кисневої станції

В Одесі з початку року не можуть налагодити роботу кисневої станції

Велика киснева станція, що працює в Одеській міській лікарні №1, надає частоту виробництва кисню у 90-91%, що не відповідає заявленій частоті.

Про це стало відомо під час апаратної наради в Одеській міській раді 24 січня. 

Інформація про роботу цієї станції викликала дискусію між директором департаменту охорони здоров'я Левоном Нікогосяном та міським головою Геннадієм Трухановим. Директор департамент доповів, що станції працюють у штатному режимі, проте мер наголосив, що під час закупівлі та монтажу постачальник обіцяв частоту 95-97%, а натомість станція видає меншу.

"Показники мають бути 95-97%, тож станція не працює наразі в штатному режимі. Тому я прошу проаналізувати інформацію та вимагати від постачальника виконання зобов'язань. Зараз зростає рівень захворюваності і нам треба бути впевненими у наявності кисню. Станції ми придбали, оплатили, є технічні параметри, і станції мають працювати в цих параметрах. А як ні, то нехай забирають ці станції та постачають нам такі, що будуть працювати", - наголосив мер.

Він також зазначив, що наразі мерія очікує доставки 50-літрової ємкості для зберігання кисню.

Зазначимо, що проблеми із роботою кисневої станції спостерігаються з початку року. Так, 10 січня на апаратній нараді зазначалося, що після ремонту вона не вийшла на гарантовані обсяги виробництва. 

Тоді начальник муніципального управління капітального будівництва Борис Панов повідомив, що на початку року станція вийшла з ладу та після ремонту не вийшла на необхідне виробництво через те, що не працювали фільтри, які мали привезти та встановити 12 січня. На той час в лікарні працювала невелика станція, придбана лікарнею.

У листопаді минулого року киснева станція комунального некомерційного підприємства "Міська клінічна інфекційна лікарня" дві доби не працювала через аварію, а керівництво департаменту охорони здоров'я міського голову про це не сповістило. Як з'ясувалося, на станції рвалися стропи між компресорами. 

Тоді в Одесі спостерігалась сильна нестача медичного кисню

Поділитися