22 серпня 2022 р. 10:56

Кількість госпіталізованих хворих на CОVID-19 в Одеській області зросла на 20 відсотків

Фото: Центр контролю та профілактики хвороб

(Фото: Центр контролю та профілактики хвороб)

Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб Міністерства охорони здоров'я повідомляє, що кількість інфікованих коронавірусом в регіоні зростає, при цьому останні два тижні спостерігається збільшення госпіталізованих на 20%.

Як зазначають в центрі, це свідчить про те, що пацієнти з легкою формою захворювання не звертаються за медичною допомогою і залишаються поза увагою лікарів.

За останні два тижні щотижневий приріст захворюваності склав в середньому 30%.

"Осінній сезон щорічно супроводжується збільшенням кількості гострих респіраторно-вірусних захворювань, у тому числі і коронавірусної інфекції. Як бачимо, зростання вже розпочалося зараз, і дуже насторожуючим фактором є зростання відсотку госпіталізованих, тобто хворих з важким перебігом захворювання", - зазначили в центрі.

Також лікарі наголошують, що в Одеській області вакцина для щеплення проти CОVID-19 є в достатній кількості.

Раніше директор департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради Левон Нікогосян заявив, що два тижні з початку серпня спостерігається різке зростання кількості захворілих на COVID-19 в Одеській області та загалом по Україні.

Кількість захворілих на COVID-19 мешканців Одеської області впродовж першого тижня серпня склала 313 осіб, що на 40,4% більше, ніж позаминулого.

З початку епідемії в області зареєстровано 333 тисячі 47 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, серед яких летальних випадків – 6 тисяч 74, одужали – 326 тис. 523 осіб. Інтенсивний показник захворюваності на 100 тисяч населення склав 14 тис. 129,8 смертності – 257,7; летальність – 1,8%.

Раніше спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області під час моніторингу території регіону за допомогою феромонних пасток виявили регульований шкідливий організм – картопляну міль. 

Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України, у липні в Одесі реєстрував тенденцію до збільшення кількості випадків гострих кишкових інфекцій. 

Поділитися