13 лютого 2022 р. 15:39

Громади Одещини отримали автомобілі для роботи з дітьми з особливими потребами

Громади Одещини отримали автомобілі для роботи з дітьми з особливими потребами

Вісім автомобілів, обладнаних дидактичними матеріалами та іграми для розвитку дитини, відправлено до інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ) Одеської області.

Про це повідомили на сайті Міністерства освіти та науки України.

Зокрема автівки отримали в ІРЦ Доброслава, Березівки, Великої Михайлівки, Подільська, Татарбунар, Болграда, Саф'ян, а також обласний ресурсний центр підтримки інклюзивного навчання.

Зазначається, що такі машини дозволять фахівцям ІРЦ забезпечити дитяче населення з найвіддаленіших куточків області психолого-педагогічним супроводом, а також діагностувати дітей з особливими потребами.

На закупівлю та облаштування автівок було витрачено 12 мільйонів гривень з бюджету області та громад.

Крім того, в Одеській області найбільша мережа інклюзивно-ресурсних центрів, тож планується закупити мобільні ІРЦ для кожного з 40 центрів.

Центри будуть виїжджати планово після отримання заяв від батьків. 

Нагадаємо, Доброславська селищна рада ухвалила низку програм вартістю кількасот мільйонів, серед яких і прийняття спеціалізованого автомобіля, призначеного для надання додаткових психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг працівниками інклюзивно-ресурсного центру.

Вартість харчування у школах Ізмаїла для дітей-пільговиків підвищили більш ніж у півтора рази.

У чотирьох громадах Одеської області з’являться молодіжні центри, створені за підтримки програми USAID «Мріємо та діємо».

Фото: Одеська обласна державна адміністрація

Поділитися