20 лютого 2022 р. 11:41

Для ренійських школярів закінчилися другі за навчальний рік вимушені канікули

Для ренійських школярів закінчилися другі за навчальний рік вимушені канікули

На засіданні Ренійської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 18 лютого 2022 року, прийнято рішення, що за умови дотримання протиепідеміологічних заходів з 21 лютого 2022 року знову почнуть працювати будинки культури, центр дитячої творчості та спортивні секції. 

Ренійські школярі, як повідомляє кореспондент ІзбірКома, також повернуться за парти після вимушених канікул, других за рахунком цього навчального року.

Навчальний 2021-2022 рік у Ренійській громаді запам'ятається своїм «рваним» режимом. Не встиг 1 вересня продзвеніти перший дзвінок, як з 23 вересня 2021 року в Ренійській громаді було встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки із запровадженням відповідних заходів та обмежень.

Вже з 18 жовтня 2021 року, за тиждень до «планових» осінніх шкільних канікул, у Ренійській громаді було оголошено «червоний» рівень епідемічної небезпеки та для учнів 1-11 класів шкіл громади було організовано «освітній процес із використанням технологій дистанційного навчання».

Освітній процес з використанням згаданих технологій було продовжено і після осінніх канікул. Спочатку з 1 до 5 листопада, потім з 8 до 9 листопада.

10 листопада 2021 року учні 1-4 класів Ренійської громади повернулися за парти, а учні 5-11 класів залишилися на дистанційному навчанні.

7 грудня 2021 року, із встановленням у Ренійській громаді «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, школи Ренійської громади відновили навчальний процес у очному форматі. Все окрім однієї. Учні Ренійської установи загальної середньої освіти №2 (відомої у місті, як друга школа чи гімназія) з 1 по 11 класи залишилися на дистанційному навчанні. Це було пов'язано з тим, що у школі відбувався капітальний ремонт всіх санвузлів. Дистанційне навчання цих школярів тривало до «планових» зимових канікул.

На жаль, це був не єдиний випадок «навчального процесу з використанням дистанційних технологій», не пов'язаний з епідемією коронавірусної інфекції. Практично в той же час у трьох селах Ренійської громади через заборгованість з оплати за електроенергію були відключені від електропостачання виробничі об'єкти сільських комунальних підприємств. У цій ситуації були переведені на дистанційне навчання Орловська та Долинська школи.

25 січня 2022 року для закладів загальної середньої освіти №2 та №3 у місті Рені та в селі Котловина, у зв'язку з подоланням ними порогу захворюваності на вірусні інфекції, було прийнято рішення про «організацію освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання».

А з 1 лютого 2022 року такий освітній процес було організовано у всіх закладах загальної середньої та позашкільної освіти Ренійської громади.

Чергові канікули для ренійських школярів тривали три тижні і закінчаться 20 лютого 2022 року.

Поділитися