31 травня 2022 р. 14:07

В Ізмаїлі чотири дитини захворіли після відвідання закладу громадського харчування

ФОТО: ілюстративне

(ФОТО: ілюстративне)

Групове захворювання на гострі кишкові інфекції, пов’язане з відвідуванням закладу громадського харчування, зареєстрували минулого тижня в Ізмаїлі Одеської області.

Як повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профiлактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України, всього постраждали 4 дитини. Всі хворі госпіталізовані з перебігом захворювання середньої важкості. 

Причиною виникнення групової захворюваності стало недотримання персоналом санітарно-гігієнічного та дезінфекційного режимів у закладі. У місці виявлення хвороби проводиться комплекс профілактичних та протиепідемічних заходів з лабораторним контролем. Всього обстежено 19 осіб, відібрано 19 проб з об’єктів зовнішнього середовища на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору. Проведена заключна дезінфекція в домашніх осередках з контролем її якості. 

Нагадаємо, у вересні минулого року протягом тижня до медичного закладу Чорноморська звернулися батьки дітей, які є вихованцями одного дитячого садочка.

Попередньо чотирьох та п'ятирічним малюкам поставили діагноз "гостра кишкова інфекція".

У липні того ж року Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області повідомило про спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед дітей, які відпочивали у готелі «BUGAS SEA VIEW» в Одеській області.

П'ятеро пацієнтів Одеської обласної дитячої лікарні, що на вулиці Воробйова, 3, отруїлися супом з їдальні закладу.

Поділитися