16 серпня 2022 р. 16:32

Арцизький міський голова захворів на коронавірус

Фото: Facebook

(Фото: Facebook)

Арцизький міський голова Сергій Парпуланський отримав позитивний результат аналізу на COVID-19.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Я був би не я, якби напередодні дня народження не захворів би на ковід. Це зайве підтвердження того, що хвороба не спить. Разом з тим у нашій лікарні фіксуємо зростання захворюваності. Бережіть себе та своїх близьких", - зазначив він.

Між тим 15 серпня директор Департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради  Левон Нікогосян повідомив, що останні два тижні з початку серпня спостерігається різке зростання кількості захворілих на COVID-19 в Одеській області та загалом по Україні.

За його словами, хвороба наразі плине тяжче ніж раніше. Такий висновок "головний зі здоров'я" Одеської мерії через збільшення кількості ушпиталених захворілих. 

Також він зазначив, що вочевидь скоро Кабінет Міністрів України відновить карантинні обмеження через коронавірус, починаючи з маскового режиму.

Кількість захворілих на COVID-19 мешканців Одеської області впродовж першого тижня серпня склала 313 осіб, що на 40,4% більше, ніж позаминулого.

З початку епідемії в області зареєстровано 333 тисячі 47 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, серед яких летальних випадків – 6 тисяч 74, одужали – 326 тис. 523 осіб. Інтенсивний показник захворюваності на 100 тисяч населення склав 14 тис. 129,8 смертності – 257,7; летальність – 1,8%.

Раніше спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області під час моніторингу території регіону за допомогою феромонних пасток виявили регульований шкідливий організм – картопляну міль. 

Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України, у липні в Одесі реєстрував тенденцію до збільшення кількості випадків гострих кишкових інфекцій. 

Поділитися