15 серпня 2021 р. 22:25

Ввезені в Україну французьке морозиво та турецький сир містять небезпечні речовини

Ввезені в Україну французьке морозиво та турецький сир містять небезпечні речовини

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області повідомило про зміст листів, що надійшли до ГУ від системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах.

Перший лист (№ 2021.3976-fup2) інформував про виявлення несанкціонованої речовини (етиленоксид) в стабілізаторі Lygomme. Він використовувався у виробництві морозива, яке постачали з Франції (виробник: Mars Wrigley Confectionery, Steinbourg) до України. Отримувачем було ТОВ "ТОРГОВА ФІРМА «РУДЬ» (с. Шпитьки, Київська область).

У другому листі (№ 2021.3997-fup5) також ішлося про виявлення несанкціонованої речовини, цього разу добавки-стабілізатору, в м’якому сирі з Туреччини. Цей продукт потрапив до України з Польщі. Виробником вказано компанію BEL POLSKA Sp.z.o.o., Poland. В нашій країні продукція призначена для ТОВ «Укрлогістика» з м. Вишневе Київської області.

Третім листом (№ 2021.3954-fup9) система RASFF попередила про виявлення оксиду етилену в гумці ріжкового дерева з Німеччини (постачальник: ROEPER), з якого були виготовлені харчові добавки (Stab 2000, Super Neutrose Boite). Своєю чергою вони експортувались з Франції, де їх виробив LOUIS FRANCOIS з міста Marne La Vallee, до України (отримувач: ТОВ «ФАРІНА.ЮА», м. Харків).

Тож Держпродспоживслужба звернулася до операторів ринку з проханням повідомити її у разі виявлення вищевказаної продукції в Одесі та Одеській області.

Нагадаємо, Головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у дописі в мережі Facebook повідомило про можливу небезпеку використання деяких товарів, вироблених у КНР. 

Групову захворюваність на сальмонельоз, пов’язану з вживанням шаурми, зареєстрували у Болграді Одеської області. 

Лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України за п'ять днів - з 2 по 7 червня - зареєстрував 31 випадок захворюваності на гострі кишкові інфекції у ТОВ «Дитячий заклад санаторного типу «Сергіївка».

Лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України за п'ять днів - з 2 по 7 червня - зареєстрував 31 випадок захворюваності на гострі кишкові інфекції у ТОВ «Дитячий заклад санаторного типу «Сергіївка». Про це повідомили у пресслужбі центру. 

Раніше Держпродспоживслужба не допустила до реалізації на ринках Одеси понад 9 тонн неякісних продуктів

Поділитися