08 серпня 2021 р. 14:25

Встановлення кисневих станцій у двох лікарнях обійдеться Одесі майже у 40 мільйонів

Встановлення кисневих станцій у двох лікарнях обійдеться Одесі майже у 40 мільйонів

Управління капітального будівництва оголосило два багатомільйонних тендери щодо реконструкції систем киснепостачання у лікарнях. Про це повідомив сайт ProZorro.

Йдеться про реконструкцію системи киснепостачання з встановленням кисневої станції у двох комунальних закладах - КНП «Міська клінічна лікарня № 10»  (м. Одеса, вул. Маршала Малиновського, 61 А) та КНП «Міська клінічна інфекційна лікарня» (м. Одеса, вул. Пастера, 5/7). 

Терміни процедури закупівлі співпадають - пропозиції приймаються до 25 серпня, а наступного дня з різницею у півгодини стартують аукціони. Очікувана вартість робіт в інфекційній лікарні складає 26 млн 26 тисяч грн, в лікарні № 10 - 13 млн 693 тис. 300 грн.

Для зручного перегляду відкрийте зображення в окремому вікні

Раніше управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило тендер для пошуку компанії, якій заплатять за реконструкцію корпусу літера «П» міської лікарні № 10. Відповідна інформація оприлюднена в системі електронних закупівель Prozorro.

У ході цієї закупівлі відбувся аукціон з очікуваною вартістю закупівлі в 24 мільйони 188 тисяч гривень. Зараз триває кваліфікація переможця. Очікується, що ним стане ТОВ "ІНЖ-СТРОЙ", яке запропонувало на 999 грн менше за конкурента і готове працювати за 18 млн 999 тис. грн. 

Ще у березні 2020 року одеська мерія заявила про закупівлю нового обладнання для лікування хворих на COVID-19. Тоді ж спалахнув скандал через дорогі меблі, закуплені для цього медзакладу міською владою.

На початку липня 2021 року Міністерство охорони здоров'я вирішило скоротити в Одесі кількість опорних лікарень в рамках боротьби із коронавірусом залишивши три з семи. Про це повідомив очільник управління охорони здоров'я Левон Нікогосян під час засідання оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Одеській міській раді.

Таким чином, в міністерстві відреагували на зменшення кількості випадків захворювання. Тож приймати хворих на COVID-19 в Одесі будуть:

Глава міського відділу охорони здоров'я розповів, що до таких установ є стандартні вимоги: наявність не менше 120 ліжок, з яких п'ята частина - реанімаційні, а інші повинні бути підключені до кисню.

За результатами вже проведених аукціонів ДП «Медзакупівлі України» у Prozorro загальна сума пропозицій переможців склала 1,5 млрд грн, що на 457 млн грн, або 24% менше від очікуваної вартості у 1,9 млрд грн. 

Про це повідомила пресслужба державного підприємства.

Поділитися