21 квітня 2021 р. 21:06

Вакциной Pfizer щепили 87 підопічних Білгород-Дністровського дитячого будинку-інтернату

Вакциной Pfizer щепили 87 підопічних Білгород-Дністровського дитячого будинку-інтернату

Вакцинація проти COVID-19 вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech розпочалася цього тижня і одними з перших щеплення отримали шість співробітників та 87 підопічних Білгород-Дністровського дитячого будинку-інтернату. 

Про це повідомили в Одеському обласному центрі громадського здоров'я.

Партія вакцин Comirnaty, яка надійшла в Україну в об'ємі 117 тисяч доз, розрахована на співробітників та підопічних спеціалізованих закладів догляду, а також співробітників Прикордонної Служби та ДСНС. Усі щеплені отримають другу дозу вакцини через три тижні з цієї ж партії. 

Нагадаємо, Одеса отримала 1 тисячу 170 доз вакцини Comirnaty виробництва Pfizer/BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX.

У п'ятницю 16 квітня Україна отримала першу партію вакцини Pfizer проти COVID-19, зокрема, 117 тисяч доз вакцини компаній Pfizer та BioNTech у межах механізму COVAX були доставлені спеціальним рейсом.

Раніше перша партія вакцин CoronaVac виробництва Sinovac Biotech у кількості 4,4 тисяч доз прибула в Одесу, на регіональний склад.

Педагогічних працівників, які цього року братимуть участь у проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, у МОЗ планують вакцинувати препаратом CoronaVac від китайського виробника Sinovak. 

Раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив, що щеплення вакциною CoronaVac в Україні почнуть робити після того, як препарат пройде необхідний лабораторний контроль. 

Під час брифінгу в облдержадміністрації генеральна директорка обласного центру громадського здоров'я Оксана Денисенко повідомила, що в Одеську область найближчим часом доставлять 4 тис. 860 доз вакцини Pfizer/BioNTechпроте отримати щеплення цим препаратом зможуть лише лікарі будинків-інтернатів для людей похилого віку та їх мешканці.

Поділитися