23 лютого 2021 р. 17:35

В Україну прибула перша партія індійської вакцини проти COVID-19

В Україну прибула перша партія індійської вакцини проти COVID-19

Перша партія з 500 тисяч доз вакцини проти COVID-19 AstraZeneca (Covishield) 23 лютого 2021 року, прибула в Україну з Індії.

Тепер вакцину розмитнять, розподілять між регіонами, і незабаром в країні розпочнеться вакцинація.

На першому етапі щеплюватимуть тих, хто найбільше потребує захисту і допомагає іншим:

  • медиків ковідних лікарень
  • бригади швидкої допомоги
  • співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19
  • мешканців та персонал будинків для людей похилого віку
  • військових на фронті

На цьому етапі вакцинація здійснюватиметься мобільними бригадами. 15-23 лютого мобільні бригади пройшли практичні навчання з імунізації від COVID-19 вакцинами AstraZeneca (Covishield) та Pfizer/BioNTech.

Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

AstraZeneca/Oxford - це векторна вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведської компанією AstraZenecа. Вакцина, яка виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) має локальну (торговельну) назву Covishield. Вона схвалена ВООЗ для екстреного застосування, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. 

22 лютого 2021 року Міністерство охорони здоров’я в Україні також зареєструвало цю вакцину для екстреного застосування. 

Для повної імунізації потрібні дві дози вакцини. Може зберігатися до шести місяців при температурі від +2 до +8 градусів за Цельсієм.

Нагадаємо, 10 лютого директорка департаменту охорони здоров'я Одеської обласної адміністрації Наталія Одарій-Захар’єва повідомила, що перші дози вакцини від коронавірусної інфекції COVID-19 очікують в Одеській області за тиждень. Вона зазначила, що йдеться про вакцину Pfizer.

Нагадаємо також, що протягом останньої доби спостерігається ріст захворюваності серед учасників освітнього процесу на Одещині - у п’яти дітей за добу підтвердили COVID-19, такий самий діагноз встановили 11 педагогам.

Стало відомо, хто перший в Україні отримає щеплення від COVID-19.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися