13 липня 2021 р. 13:15

В українських центрах масової вакцинації щепитимуть вакциною Pfizer

В українських центрах масової вакцинації щепитимуть вакциною Pfizer

Україна очікує отримати приблизно 1 мільйон доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech, яка буде доступна для широкого загалу з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я. 

Між тим в Одеській області минулої доби зареєстрували 49 випадків COVID-19, два з яких - летальні. Тож наразі в регіоні з початку пандемії померли вже 2 тисячі 997 осіб. 

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (142), Донецькій (53), Одеській (49), Луганській (28) та Харківській (23) областях.

481 новий випадок COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 13 липня 2021 року. Зокрема, захворіли 28 дітей та 11 медпрацівників.

Нагадаємо, Одеська область продовжує залишатися серед лідерів за кількістю випадків COVID-19, що реєструють за добу, та за 11 липня посідає четверте місце.

За 10 липня в Україні зафіксовано 290 нових випадків коронавірусної хвороби. 

В липні Україна очікує отримання 7 мільйонів доз вакцин. Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Понад мільйон українців пройшли щеплення проти COVID-19 двома дозами вакцини, а темпи вакцинації прискорилися до позначки понад 100 тисяч щеплень щодобово. 

Міністерство охорони здоров'я вирішило скоротити в Одесі кількість опорних лікарень в рамках боротьби із коронавірусом залишивши три з семи.

За добу 5 липня в Одеській області зафіксовані 52 випадки захворювання на COVID-19 та один випадок летальний. 

  

Поділитися