14 вересня 2021 р. 10:32

В Україні встановлені нові карантинні обмеження

В Україні встановлені нові карантинні обмеження

СOVID-сертифікат буде двох видів («жовтий» або «зелений») та міститиме  інформацію про вакцинацію, негативний результат тесту (діє 72 години) чи одужання від COVID-19. 

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я.

У «жовтому» сертифікаті вказується інформація про перше щеплення, «зеленому» — про повний курс. Документи матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі.
 
У разі впровадження «жовтого» рівня епіднебезпеки навчальні заклади працюватимуть, якщо 80% працівників матимуть «жовтий» чи «зелений» COVID-сертифікат. А якщо діятиме «червоний» рівень — при наявності в 100% працівників «зеленого» COVID-сертифіката.

Водночас обмеження «жовтого» рівня не застосовуватимуться, якщо 80% відвідувачів масових заходів матимуть «жовтий» чи «зелений» COVID-сертифікат. Якщо йдеться про «червоний» рівень — при наявності в 100% відвідувачів «зеленого» COVID-сертифіката.

Між тим минулої доби в Одеській області зареєстровані 232 випадки COVID-19. 

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (412), Харківській (260), Львівській (241), Одеській (232) та Луганській (214) областях.

3 тисячі 332 нові випадки COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 14 вересня 2021 року. Зокрема, захворіли 364 дитини та 58 медпрацівників.

Нагадаємо, Одеська область не увійшла в п'ятірку лідерів за кількістю випадків COVID-19, які зафіксували минулої доби. 

Кількість нових хворих на COVID-19 на Одещині взагалі у суботу знизилась, щоправда, це характерно для вихідних. 

За словами Віктора Ляшка, уряд не запроваджуватиме з 13 вересня протиепідемічних заходів «жовтої» зони в областях. 

Він зазначив, що підстави для запровадження «жовтого» рівня епідемічної небезпеки є і Міністерство охорони здоров'я запропонувало уряду скликати засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Засідання комісії очікується у середу 15 вересня, проте в разі прийняття рішення про схвалення ініційованих змін до постанови Кабміну, вона набере чинності не раніше, ніж за сім днів.  

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися