02 серпня 2021 р. 16:22

В Україні планують запровадити обмеження для невакцинованих громадян

В Україні планують запровадити обмеження для невакцинованих громадян

Україна згодом буде вимушена запроваджувати обмеження для невакцинованих громадян. Як стверджує голова Комітету з питань здоров’я нації Верховної Ради, голова тимчасової робочої групи з питань реформування системи охорони здоров'я Михайло Радуцький, обмеження, ініційовані Міністерством охорони здоров'я для педагогів, слід розповсюдити на представників інших професій. 

Таку думку він висловив на своїй сторінці у Facebook. 

На думку парламентаря, обмеження щодо заборони працювати школам, де щеплені менше 80%  вчителів, логічно запровадити для транспортників, підприємств громадського харчування та комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують з населенням.

"Хворий водій маршрутки інфікує аж ніяк не менше людей, ніж вчитель. Ми в Україні не говоримо про обов'язкову вакцинацію, ніхто не має права змушувати людину вакцинуватись. Але цілком справедливо вимагати, щоб роботу, яка передбачає контакт з великою кількістю людей, виконували вакциновані співробітники", - зазначив Радуцький.

Нагадаємо, директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич повідомила кореспонденту ІзбірКома, що наразі у місті вакцинувалися лише 2 тисячі 850 працівників освіти, що становить 17% від загальної кількості. 

Медичні працівники щепили в центрах вакцинації Одеси 7 тисяч 653 містян впродовж вихідних. 

За добу 31 липня в Україні зафіксовано 484 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Таку інформацію оприлюднено на вебпорталі Міністерства охорони здоров'я. 

На Одещині відзначено суттєве зниження порівняно з  добою 30 липня - тоді в регіоні зафіксували 85 нових випадків COVID-19. 

До 31 липня протягом декількох діб, починаючи з 28 липня, коли нових пацієнтів було 47, щодня кількість хворих збільшувалась: 29 липня - 56, 30 липня - 83.

30 липня в Україні зафіксовано Україні зафіксовано 916 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 61, медпрацівників – 43).

Минулого тижня в Україну завезли 52 тис. 800 доз вакцини AstraZeneca, 430 тис. 560 доз вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech, 764 тис. 440 доз CoronaVac від Sinovac Biotech і сьогодні, 31 липня, розвантажують ще один чартер із 1,5 млн доз цієї вакцини.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

Одещина друга за кількістю виділених коштів на боротьбу з COVID-19 на душу населення.

Академія наук зафіксувала різке зростання захворюваності COVID-19 у південних регіонах.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися