26 грудня 2021 р. 19:01

В Україні планують виготовляти вакцини від COVID-19

В Україні планують виготовляти вакцини від COVID-19

В Україні планується налагодити виробництво вакцини від коронавірусу CoronaVac. Першу лінію виробництва планується запустити з лютого 2022 року.

Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в Telegram.

Крім того, Кузін додав, що відразу дві команди українських вчених працюють над питанням створення саме української вакцини: академіка Сибірного і команда професора Комісаренка. 

Також у МОЗ є цілий ряд ініціатив з розробки та виробництва вакцин з боку приватного сектора України, однак подробиць поки що немає.

Раніше Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко пояснив різницю між бустерною та додатковою дозами антиковідної вакцини.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я не збирається посилювати карантин на новорічні та різдвяні свята через штам "Омікрон", але все буде залежати від епідемічної ситуації у країні та світі.

Штам Omicron було виявлено вночі 18 грудня в Центрі громадського здоров’я України. У МОЗ зазначили, що особа, яка виявилась інфікованою цим штамом коронавірусу, повернулася з Об'єднаних Арабських Еміратів, де мала контакт з хворими на COVID-19.

Раніше Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила скасувати з 7 грудня "червоний" рівень епідемічної небезпеки на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та міста Києва. 

6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину, які уряд ухвалив тижнем раніше. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці. 

Поділитися