30 грудня 2021 р. 08:52

В Україні не залишилось "червоних" зон

В Україні не залишилось "червоних" зон

Волинська та Запорізька області перейшли до "жовтої" зони карантину, тож з 30 грудня в Україні не залишилося жодного регіону, який би перебував в "червоній" зоні карантину.

Відповідне рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Між тим, в Одеській області 29 грудня зафіксували 339 нових випадків COVID-19 та 19 смертей внаслідок інфікування. Окрім того, 5 тисяч 930 нових випадків COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 30 грудня 2021 року. Зокрема, захворіли 373 дитини та 137 медпрацівників, а померли 278 осіб.

Зазначимо, новий варіант коронавірусної інфекції Омікрон, який вперше виявили в Південній Африці, у 70 разів заразніший за штам Дельта.

Міністерство охорони здоров'я в своєму щоденному звіті про поширення та профілактику COVID-19 повідомило, що медики зафіксували 189 нових випадків інфікування за добу 27 грудня та три летальних випадки.

Зазначимо в Україні планується налагодити виробництво вакцини від коронавірусу CoronaVac. Першу лінію виробництва планується запустити з лютого 2022 року.

Раніше Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко пояснив різницю між бустерною та додатковою дозами антиковідної вакцини.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я не збирається посилювати карантин на новорічні та різдвяні свята через штам "Омікрон", але все буде залежати від епідемічної ситуації у країні та світі.

Штам Omicron було виявлено вночі 18 грудня в Центрі громадського здоров’я України. У МОЗ зазначили, що особа, яка виявилась інфікованою цим штамом коронавірусу, повернулася з Об'єднаних Арабських Еміратів, де мала контакт з хворими на COVID-19.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці. 

Поділитися