21 листопада 2021 р. 17:16

В Україні через відмову від щеплення відсторонено понад 3 тисячі вчителів

В Україні через відмову від щеплення відсторонено понад 3 тисячі вчителів

3 тисячі 415 вчителів в Україні відсторонені від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19.

Про це Міністерство освіти і науки повідомило Українській правді.

«За оперативною інформацією місцевих органів управління у сфері освіти, в Україні станом на 18 листопада відсторонено від роботи 3 415 педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти», – інформують в Міністерстві.

Водночас жодного щеплення проти коронавірусу наразі не отримали 67 тисяч працівників закладів дошкільної, загальної середньої, спеціалізованої, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти. Це 5,7% від загальної кількості працівників закладів освіти.

За інформацією МОН, повний курс вакцинації проти COVID-19 пройшли понад 960 тисяч працівників закладів освіти (або 81,1% від загальної кількості працівників). Ще 157 тисяч (або 13,2%) педагогів отримали одне щеплення проти коронавірусу.

На Одещині станом на початок місяця вакциновані 100 відсотків працівників лише у кожній 14 школі.

Нагадаємо, що директорка Департамента охорони здоров'я Одеської міської ради Олена Буйневич повідомляла, що в місті відсторонено від роботи 400 технічних працівників шкіл, які не пройшли вакцинацію. Також через це відсторонені 100 вчителів.

Також вона зазначила, що наразі щеплені 97% працівників закладів освіти. Хворіють 108 освітян, а на початку листопада їх було понад 120. 

Зазначимо, раніше Буйневич повідомляла, що учні 5-11 класів одеських шкіл зможуть навчатися очно з 8 листопада лише в тих закладах, де вакциновані усі працівники.

Нагадаємо, Верховна Рада України в першому читанні ухвалила законопроєкт, що передбачає виділення 1 тисячі гривень всім вакцинованим громадянам.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися