25 жовтня 2021 р. 11:55

В Одеській мерії заявили про рекордну кількість щеплень, зроблених за тиждень

В Одеській мерії заявили про рекордну кількість щеплень, зроблених за тиждень

Медики Одеси впродовж тижня зробили 66 тисяч щеплень від COVID-19, що є рекордною для міста кількістю, а також виводить місто в лідери з кількості вакцинованих. 

Про це під час дистанційного засідання оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Одеської міської ради 25 жовтня повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Левон Нікогосян.

За його словами, з початку вакцинації в Одесі зробили вже 495 тисяч 720 вакцинаций. 

Між тим, як інформує МОЗ, від початку вакцинальної кампанії отримали одну дозу – 8 млн 965 тис. 692 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози – 6 млн 989 тис. 668 людей (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном).

Загалом проведено 15 млн 955 тис. 360 щеплень.

При цьому темпи вакцинації на Одещині загалом залишаються низькими. Наразі хоча б одну дозу вакцини в регіоні отримали 20,86% мешканців. 

ІНФОГРАФІКА: Слово і Діло

Нагадаємо, медики нарахували в Одеській області 37 нових летальних випадків COVID-19 за добу 24 жовтня, та 1 тисячу 262 нових випадки інфікування взагалі.

18 жовтня в регіоні було зареєстровано 1 тисячу 418 нових випадків COVID-19, тієї ж доби від хвороби померли 24 особи.

Статистичні підрахунки медиків та спеціалістів департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради вказують на те, що зі 100 інфікованих у другій хвилі лише троє вакциновані, а от інші нехтували щепленням.

Нагадаємо, 17 жовтня в регіоні зареєстрували 1 тисячу 367 нових випадків COVID-19. 

Зазначимо, що Одещина посідала перше місце за кількістю випадків коронавірусної хвороби 16 жовтня, а також 15 жовтня.

З 18 жовтня в "червону" зону адаптивного карантину переходять чотири області України у зв'язку зі зростанням показників захворюваності на COVID-19.

Раніше Одещина вибула з п'ятірки регіонів-лідерів за кількістю випадків COVID-19 за добу.

Кабінет Міністрів України під час засідання 11 жовтня змінив правила для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епіднебезпеки. 

В Одеській області з початку жовтня відбувся різкий сплеск захворюваності коронавірусом, а для лікування хворих не вистачає лікарів.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися