02 квітня 2021 р. 13:29

На Одещині можуть знову ввести локдаун

На Одещині можуть знову ввести локдаун

Комісія з питань охорони здоров'я дійшла висновку про необхідність запровадження в Одеській області жорсткіших карантинних обмежень, ніж ті, що передбачені "червоною" зоною, за прикладом Києва. 

Про результати засідання Комісії повідомила Директорка департаменту охорони здоров'я Одеської обласної адміністрації Наталя Одарій-Захар'єва під час брифінгу.

За її словами, саме департамент є ініціатором такої ідеї через те, що посадовців турбує стрімке зростання кількості захворілих COVID-19. Також планується звернутись до поліції із проханням посилити перевірки дотримання карантинних обмежень у громадському транспорті. 

Також директорка повідомила про можливий локдаун: "Я думаю, що Одещину очікує локдаун, бо ми сьогодні перебуваємо на другому місці за кількістю захворілих".

   

Також під час брифінгу в облдержадміністрації генеральна директорка обласного центру громадського здоров'я Оксана Денисенко повідомила, що в Одеську область найближчим часом доставлять 4 тис. 860 доз вакцини Pfizer/BioNTech, проте отримати щеплення цим препаратом зможуть лише лікарі будинків-інтернатів для людей похилого віку та їх мешканців.

За її словами, оскільки необхідне прийняття двох доз на одну людину, то відповідно американську вакцину отримають 2 тисячі 340 осіб.

Оксана Денисенко віддає перевагу саме Pfizer, що на відміну від AstraZeneca, яка транспортується кількома дозами в одній ємкості, американська вакцина транспортується індивідуальними дозами, тож її легше перевозити туди, де люди невзмозі пересуватись самостійно, або їх пересування може бути небезпечним.   

Наступне надходження вакцини Pfizer на державному рівні очікується в кінці квітня - травні.

Тим часом буде отримано ще китайська вакцина Sinovac. Її відмінна риса від більшості інших вакцин - вона вводиться однієї дозою.

Що ж стосується вакцини Covishield/AstraZeneca, то обрання її в якості найбільш розповсюдженої в Україні Оксана Денисенко пояснила тим, що цей препарат виготовляється у більших об'ємах за інші, а також наразі надається Україні як гуманітарна допомога. 

Зазначимо, що в столиці наразі запроваджені такі заходи для запобігання розповсюдження коронавірусної інфекції:

  • доступ у громадський транспорт за спеціальними перепустками,
  • не працюють школи та дитячі садочки,
  • керівники установ, підприємств, закладів мають відправити співробітників на дистанційну роботу, а кому можливо, надати відпустки,
  • запроваджені усі обмеження "червоної" зони. 

Нагадаємо, незважаючи на зростання в Одеській області кількості випадків захворювання на COVID-19 та кількості померлих через цю хворобу, в Одеській області планують проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). 

Одеська область посіла друге місце в країні як за кількістю нових випадків COVID-19, зафіксованих за добу 1 квітня, так і за кількістю померлих через інфекцію.

За добу 31 березня Одеська область посіла перші місця в країні за кількістю як нових випадків COVID-19, зафіксованих за добу 31 березня, так і за кількістю померлих через інфекцію.

Міністерство охорони здоров'я зафіксувало 18 нових летальних випадки COVID-19 на Одещині за добу 30 березня та 1 тисячу 12 нових випадків інфікування загалом в регіоні.

Учні шкіл Одеси вийшли з весняних канікул, проте до школи пішли лише учні 1-4 класів, а 5-10 класи продовжують навчання дистанційно.  

Минулий 2020 рік виявився збитковим не для всіх, наприклад, чоловік директорки департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради Олени Якименко - Володимир Ольшевський придбав дачний будиночок площею 71,6 квадратний метр. 

Проведення установчих зборів з метою формування нового складу громадської ради при Одеській обласній державній адміністрації за участю 161 кандидатів було заплановано на 31 березня, проте його відклали.

Єдиним заходом, який цього року передбачається з нагоди 1 квітня міською радою - це привітання із "Днем сміху" від одеситів зі всього світу.  

Європейський сертифікат здоров'я, а саме так буде називатись COVID-паспорт у Європейському союзі, планують ввести з 15 червня. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися