30 червня 2021 р. 18:24

В Одеській області знов зареєстрована групова захворюваність на сальмонельоз

В Одеській області знов зареєстрована групова захворюваність на сальмонельоз

Групову захворюваність на сальмонельоз у побуті зареєстрували минулого тижня в Ізмаїльському районі, де захворіло п'ять дорослих осіб.

Про це повідомили у державній установі «Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України». 

Хворих госпіталізували до інфекційного відділення комунального некомерційного підприємства «Саф’янівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області «ЦРЛ».

Наразі у стаціонарі залишаються двоє хворих. Усі захворілі були учасниками святкування дня народження, яке відбувалось в орендованих приміщеннях на базі відпочинку «Мегапарус» в селі Приморське Кілійського району.

Хворі своє захворювання пов’язують з вживанням готових страв, які були приготовані в домашніх умовах та зберігались з порушенням температурного режиму. В осередку проведено протиепідемічні заходи з лабораторним контролем.

Нагадаємо, напочатку червня лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України за п'ять днів - з 2 по 7 червня - зареєстрував 31 випадок захворюваності на гострі кишкові інфекції у ТОВ «Дитячий заклад санаторного типу «Сергіївка».

Білгород-Дністровські поліцейські розпочали досудове розслідування за фактом отруєння дітей в дитячому таборі.

Раніше Держпродспоживслужба не допустила до реалізації на ринках Одеси понад 9 тонн неякісних продуктів.

У новому навчальному році школярі харчуватимуться по-новому. Із норм харчування були виключені кондитерські вироби, адже вони містять велику кількість цукру та трансжири. У нових нормах обмежується споживання соків через вміст у них значної кількості цукрів.

Також в Україні створять інформаційний портал з реформування системи шкільного харчування.

Поділитися