19 червня 2021 р. 11:00

В Одеській області за п'ятницю зареєстрували два летальних випадки COVID-19

В Одеській області за п'ятницю зареєстрували два летальних випадки COVID-19

Кількість нових випадків COVID-19 в Одеській області за добу 18 червня сягнула 33, з яких два випадки - летальні. 

Про це свідчать дані системи моніторингу поширення епідемії коронавірусу Ради національної безпеки та оборони.

Загалом з початку пандемії в регіоні зареєстровані 140 тисяч 326 випадків інфікування 2 тисячі 960 з яких - летальні.  В Україні загалом минулої доби зареєстровано 852 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема, захворіли 23 дитини та 41 медпрацівник.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (202), Харківській (63), Львівській (61), Дніпропетровській (44) та Миколаївській (44) областях.

За добу 17 червня в Одеській області зареєстровано 42 випадки COVID-19, три з яких - летальні.        

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 16 червня подовжив дію адаптивного карантину на території країни до кінця літа, тобто до 31 серпня.

«Уряд офіційно сьогодні продовжить карантин до 31 серпня, але в той же час ми послабимо певні заходи. Зокрема, поки у нас «зелений» рівень, то контроль самоізоляції фактично не проводитиметься», - заявив голова уряду.  

Державна прикордонна служба України зазначає, що за останні дні в Україну намагаються в’їхати іноземці з документами про імунізацію вакциною «Спутник V», та наголошує: такий документ не дає права на в’їзд в Україну, оскільки дана вакцина не включена до переліку ВООЗ.

Майже кожен другий українець сказав, що протягом останнього року його ставлення до вакцинації від різних хвороб, окрім COVID-19, покращилось, та майже така ж кількість громадян України підтримує ідею запровадження так званих «паспортів вакцинації».        

Зазначимо, що робоча група з математичного моделювання проблем, пов’язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні прогнозує ймовірність поширення в країні коронавірусу типу «Дельта» вперше знайденого в Індії.    

Поділитися