16 вересня 2021 р. 09:46

В Одеській області за добу нарахували найбільшу в Україні кількість нових летальних випадків COVID-19

В Одеській області за добу нарахували найбільшу в Україні кількість нових летальних випадків COVID-19

Медики нарахували в Одеській області минулої доби 16 нових летальних випадків COVID-19 та 347 нових випадків взагалі.

Позаминулої доби коли захворілих нарахували 361. 

Загалом за останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Львівській (552), Харківській (498), Дніпропетровській (415), м. Київ (362) та Одеській (347) областях.

5 тисяч 744 нові випадки COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 16 вересня 2021 року. Зокрема, захворіли 629 дітей та 95 медпрацівників.

Новий сплеск захворювання на COVID-19 може призвести до того, що чотири регіони України незабаром опиняться у "червоній зоні" карантину. 

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі 24 каналу. 

За словами міністра, в цьому переліку на першому місці  Чернівецька область, потім Тернопільська, Волинська, Закарпатська.

Втім якщо говорити про абсолютні цифри, найбільше інфікованих в Києві й Харкові, а якщо взяти до уваги показники захворюваності на 100 тисяч людей, західна Україна лідирує. Тому система охорони здоров'я цієї частини країни переживає навантаження, і якщо вона збільшиться, буде введений "червоний" рівень епіднебезпеки. 

В цілому Україні готуються вже переводити до жовтого рівня карантинних обмежень. 

Нагадаємо, Спалах захворювання на COVID-19 зафіксували в Одеській клінічній міській лікарні №1, тож наразі до цієї лікарні 14 днів не шпиталізуватимуть пацієнтів.

дитячий садок №10 у Чорноморську Одеської області припинив роботу, оскільки в очільниці закладу виявлено COVID-19.

Кількість нових випадків COVID-19, зареєстрована у вівторок 14 вересня перевищила кількість виявлених у понеділок 13 вересня на 129.

СOVID-сертифікат буде двох видів («жовтий» або «зелений») та міститиме  інформацію про вакцинацію, негативний результат тесту (діє 72 години) чи одужання від COVID-19. 

Одеська область не увійшла в п'ятірку лідерів за кількістю випадків COVID-19, які зафіксували минулої доби. 

Кількість нових хворих на COVID-19 на Одещині взагалі у суботу знизилась, щоправда, це характерно для вихідних. 

За словами Віктора Ляшка, уряд не запроваджуватиме з 13 вересня протиепідемічних заходів «жовтої» зони в областях. 

Він зазначив, що підстави для запровадження «жовтого» рівня епідемічної небезпеки є і Міністерство охорони здоров'я запропонувало уряду скликати засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Засідання комісії очікується у середу 15 вересня, проте в разі прийняття рішення про схвалення ініційованих змін до постанови Кабміну, вона набере чинності не раніше, ніж за сім днів.  

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися