23 грудня 2021 р. 08:58

В Одеській області внаслідок COVID-19 минулої доби померли 14 людей

В Одеській області внаслідок COVID-19 минулої доби померли 14 людей

Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про поширення та профілактику COVID-19 в Україні повідомило про 14 летальних випадків інфекції, зареєстровані в регіоні минулої доби, захворіли за добу 174 особи.

7 тисяч 312 нових випадків COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 23 грудня 2021 року. Зокрема, захворіли 585 дітей та 182 медпрацівники.

275 випадків за добу - летальні. 

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 14 млн 500 тис. 520 людей, з них отримали першу дозу – 14 млн 500 тис. 518 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 13 млн 219 тис. 547 людей, отримали додаткову дозу – 596 людей. Загалом проведено 27 млн  720 тис. 661  щеплення.

Між тим, американські вчені інституту досліджень, що входить до складу армії США, розробили та успішно провели перший етап випробування на людях вакцини, здатної ефективно протистояти різним штамам COVID-19, а також іншим різновидам SARS.

Вакцина називається Spike Ferritin Nanoparticle або SpFN. На початку цього року було завершено етап випробування цього препарату на тваринах із позитивними результатами. Перша фаза випробувань на людях, під час яких вакцина тестувалася проти Омікрону та інших штамів, успішно завершилася цього місяця. Попереду ще друга та третя фаза випробувань на добровольцях.

На відміну від існуючих вакцин SpFN використовується білок, схожий за формою на футбольний м'яч з 24 гранями, що дозволяє утримати шипи декількох штамів коронавірусу на різних гранях білка.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про поширення та профілактику COVID-19 в Україні повідомило про 17 летальних випадків від інфекції, зареєстровані в регіоні минулої доби, захворіли за добу 154 особи.

Штам Omicron було виявлено вночі 18 грудня в Центрі громадського здоров’я України. У МОЗ зазначили, що особа, яка виявилась інфікованою цим штамом коронавірусу, повернулася з Об'єднаних Арабських Еміратів, де мала контакт з хворими на COVID-19.

Зазначимо, що Міністерство охорони здоров'я, у своєму щоденному звіті про поширення та профілактику COVID-19 в Україні, повідомило про 63 нових випадки інфікування, зареєстровані у неділю 19 грудня в Одеській області та про чотири нових летальних випадки.

Раніше Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила скасувати з 7 грудня "червоний" рівень епідемічної небезпеки на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та міста Києва. 

6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину, які уряд ухвалив тижнем раніше. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці. 

Поділитися