28 квітня 2021 р. 08:37

На Одещині минулої доби внаслідок COVID-19 загинули на дві людини більше, ніж позаминулої

На Одещині минулої доби внаслідок COVID-19 загинули на дві людини більше, ніж позаминулої

Одеська область за кількістю зареєстрованих минулої доби випадків COVID-19 не потрапила до низки лідерів, а за кількістю померлих посідає четверте місце. 

Про це стало відомо з даних системи моніторингу поширення епідемії коронавірусу Ради національної безпеки та оборони України.  

В регіоні від коронавіірусу померли 35 людей за добу, а загалом зафіксовано 522 випадки захворювання. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (1 070), Харківській (818), Донецькій (811), Дніпропетровській (584) та Львівській (530) областях.

Таким чином, на Одещині померлих на два пацієнти більше, ніж позавчора, а захворілих на 58 менше. 

9 тисяч 590 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 28 квітня 2021 року. Зокрема, захворіли 451 дитина та 217 медпрацівників.

Нагадаємо, Одеська область за кількістю зареєстрованих минулої доби випадків COVID-19 посіла четверте місце, а за кількістю померлих - друге. 

Після сильного сплеску COVID-19 в Україні загалом та в Одеській області зокрема наразі спостерігається падіння кількості випадків інфікування. 

Темпи поширення COVID-19 в Одеській області продовжують знижуватися і за показниками вже досягли рівня «жовтої» зони.

Про це також в ході пресбрифінгу в Києві повідомляв керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганіченко: « Київ і п'ять регіонів можуть наступного тижня вийти з «червоного» рівня епіднебезпеки».

Головний санлікар передав «привіт» одеському облздраву через зволікання з щепленням.

Кількість випадків COVID-19 в Україні з початку пандемії станом на 23 квітня сягнула 2 мільйонів 4 тисяч 630, а в Одеській області - 129 тисяч 790, тобто наразі кожен 15 захворілий в Україні мешкає в Одеській області. 

Медичні працівники Одеси, що хворіли на коронавірусну інфекцію, а також родини померлих медиків станом на 23 квітня 2021 року отримали 13,6 мільйонів гривень.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися