16 серпня 2021 р. 08:59

В одеській мерії повідомили про новий рекорд з кількості вакцинованих протягом вихідних

В одеській мерії повідомили про новий рекорд з кількості вакцинованих протягом вихідних

Центри масової вакцинації Одеси протягом вихідних вакцинували 12 тисяч 672 одеситів, що в одеському муніципалітеті вже назвали рекордом. 

Як зазначив очільник департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради Левон Нікогосян на своїй сторінці в Facebook, у вікенд в центрах вакцинації працювали 400 медпрацівників. 

Щеплення проводили чотирма препаратами: Coronavac, Moderna, AstraZeneca та Pfizer. Останнім вакцинували тих, хто напередодні вже отримав першу дозу.

Між тим за даними Міністерства охорони здоров'я, Одещина залишається серед лідерів за добовою кількістю нових випадків інфікування коронавірусом.

Так за останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у:

  • Києві - 59. 
  • Одеській області - 47. 
  • Вінницькій - 35,
  • Сумській - 32. 
  • Херсонській - 30.   

417 нових випадків COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 16 серпня 2021 року. Зокрема, захворіли 31 дитина та 10 медпрацівників.

Нагадаємо, 14 серпня 2021 року Міністерство охорони здоров'я Україні зафіксувало 695 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби.

В першій половині серпня дітей віком з 12 до 16 років почали вакцинувати в Одеській області, втім, щеплять насамперед тих, хто планує виїжджати вчитися за кордон. 

В Україні повний курс щеплень пройшли 308 тисяч працівників освітньої сфери, а в Одеській області їх 9 тисяч 606, тобто 10,2% від кількості педагогів регіону. 

Повний курс вакцинації називають ключем до захисту від усіх штамів COVID-19, включно з «Дельта», а найвищий рівень захисту досягається після останньої дози вакцини.

Центр вакцинації, що з 1 серпня працює в Одеському парку Горького у вихідні, тепер прийматиме громадян щоденно. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися