14 березня 2021 р. 13:16

В Одеській лікарні за добу померли 10 пацієнтів із COVID-19, але в статистику не потрапили, - ЗМІ

В Одеській лікарні за добу померли 10 пацієнтів із COVID-19, але в статистику не потрапили, - ЗМІ

Десять одеситів, госпіталізованих з коронавірусом в міську лікарню №5, померли вчора, 13 березня, від ускладнень інфекції.

Про це повідомило видання «Думська» із посиланням на власне джерело в лікарні.

За його інформацією, сім летальних випадків були у відділенні МКЛ №5 на Троїцькій і ще три в парку Шевченко, проте в статистичні дані Міністерства охорони здоров'я чи муніципалітету Одеси, ці випадки не потрапили. Журналісти припустили, що інформацію вкажуть у зведенні в понеділок 15 березня.

В мерії Одеси ІзбірКому пояснили, що статистичні данні отримують від обласного центру та зазначили, що зазвичай з'ясовується, що люди померли в різні дні.

"У сьогоднішньому зведенні даних від лабораторного центру про померлих немає. Тож ті цифри, на які посилається "Думська", - це накопичувальний підсумок", - стверджують в мерії.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я повідомило про 91 тисячу 857 випадків COVID-19, зареєстрованих в Одеській області з початку пандемії,  485 з яких за добу 13 березня.

Найбільшу кількість випадків за тиждень в регіоні зареєстрували 12 та 11 березня - 767 та 757 випадків відповідно, а загалом зріст добової кількості випадків інфікування змусив керівництво департаменту охорони здоров'я Одеської обладміністрації та головного санітарного лікаря Одеської області говорити про можливість віднесення Одеської області до "червоної зони" карантину за тиждень.   

Поділитися