30 серпня 2021 р. 19:36

В одеській лікарні відкрили нове "ковідне" відділення

В одеській лікарні відкрили нове "ковідне" відділення

Нове відділення для прийому пацієнтів з COVID-19 відкрили 30 серпня в Одеській лікарні № 5.

Як зазначили у пресслужбі мерії, у триповерховій будівлі, яка після переведення реанімації новонароджених у дитячу міську лікарню № 2 на Дачі Ковалевського тимчасово не використовувалася, розміщені 90 ліжок для пацієнтів з підозрою і підтвердженим діагнозом COVID-19, у тому числі 10 реанімаційних ліжок.

Всі ліжка у відділенні підключені до системи централізованого киснезабезпечення. Є ще 24 резервних місця.

На території лікарні встановлено кисневу станцію і два кріоциліндри по 2 тисячі літрів. Цього достатньо для забезпечення киснем у повному обсязі як нового відділення, так і другої будівлі, де розгорнуті 120 ліжок, з них 100 підключені до системи подавання кисню.

Міська лікарня №5 стала другим після інфекційної лікарні стаціонаром Одеси, який почав приймати хворих на COVID-19. Тут отримали медичну допомогу понад 7 тисяч пацієнтів. У разі зростання захворюваності нове відділення готове до прийому пацієнтів з COVID-19 при завантаженості ліжок стаціонарів першої черги. 

У квітні цього року управління капітального будівництва Одеської міської ради уклало угоду із товариством з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційне підприємство "Таурус"»  про капітальний ремонт будівлі лікарняного корпусу (літ. Б) КНП «Міська лікарня №5».

В березні 2019 року головний лікар лікарні № 5 в Одесі Алла Прохорова прокоментувала повідомлення про те, що в місті закриють лікарню № 3, що спеціалізувалася на серцево-судинних захворюваннях.

Поділитися