26 жовтня 2021 р. 18:12

В Одесі зробили пів мільйона щеплень від COVID-19

В Одесі зробили пів мільйона щеплень від COVID-19

Керівник департаменту охорони здоров'я Одеської міськради Левон Нікогосян повідомив про те, що в місті зроблено понад 500 тисяч щеплень.

Про це він написав у Facebook 26 жовтня. 

«Наше місто переступило і цю психологічну позначку. Станом на ранок 26 жовтня зроблено 503 тисячі 637 щеплень від коронавірусу COVID-19. Встановили невеликий рекорд і по темам вакцинації. Між 400 та 500 тисячами минуло трохи більше двох тижнів. Зараз ми спостерігаємо невеликий перекіс у бік перших доз. Загальний відсоток тих, хто пройшов повний курс вакцинації (дві дози) зараз перебуває в районі 22% від кількості жителів міста. Для здобуття колективного імунітету потрібно, щоб  провакцинувалося мінімум 75% жителів міста», - зазначив керівник департаменту. 

Зазначимо, що у Моршині після масової вакцинації немає госпіталізованих із COVID-19

«Станом на сьогодні в Моршині всього 22 людини мають COVID-19, з них 8 вакцинованих, але жодна людина не перебуває в лікарні. Якщо влітку в нас не було жодної хворої людини, то з появою Delta-штаму маємо таку тенденцію. Але за увесь цей період жоден хворий не був госпіталізований. Хворіють в легкій і середній формі, тому лікуються вдома на самоізоляції», — зазначив міський голова Моршина Руслан Ільницький у коментарі «Укрінформ».

Зазначимо, що Міністерство охорони здоров'я з 8 листопада передбачить можливість для видання довідки про протипоказання до вакцинації, з якою невакциновані зможуть ходити в торговельні центри в «червоних» зонах і користуватись послугами «Укрзалізниці».

Медики нарахували в Одеській області 37 нових летальних випадків COVID-19 за добу 25 жовтня та 1 тисячу 605 нових випадків інфікування взагалі. 

Стільки ж летальних випадків від COVID-19 зафіксували у регіоні за добу 24 жовтня, водночас зареєстрували 1 тисячу 262 нових хворих. 

З 18 жовтня в "червону" зону адаптивного карантину переходять чотири області України у зв'язку зі зростанням показників захворюваності на COVID-19.

В Одеській області з початку жовтня відбувся різкий сплеск захворюваності коронавірусом, а для лікування хворих не вистачає лікарів.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися