20 грудня 2021 р. 19:23

В Одесі визначили п'ять найгучніших вулиць

В Одесі визначили п'ять найгучніших вулиць

Спеціалісти державної установи "Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України" з 9 грудня по 16 грудня провели 26 вимірювань рівня шуму на території житлової забудови біля автомагістралей в Одесі, Кілії та Рені. 

Перевищення гранично допустимих рівнів встановлено в Одесі у наступних районах:

  • 5 станція Великого Фонтану,
  • проспект Шевченка,
  • вулиця Преображенська,
  • вулиця Велика Арнаутська,
  • площа Середньофонтанська.

Допустимий рівень шуму на територіях житлової забудови вдень становить 55 децибел. У нічний час доби показник зменшується до 45. У той же час на фасадах першої лінії забудови, з боку магістральних вулиць, допускається перевищення на 10 децибел.

Окрім того, було проведено 110 досліджень грунту на території дитячих майданчиків та на території житлової забудови м. Роздільна, м. Южне, смт Овідіополь, смт Сарата, смт Велико-Михайлівка, смт Доброслав, смт Сергіївка Білгород-Дністровського району, с. Броска Ізмаїльського району (на санітарно-хімічні показники, у тому числі на вміст залишків хлорорганічних пестицидів). Усі досліджені проби відповідали гігієнічним вимогам.  

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я, у своєму щоденному звіті про поширення та профілактику COVID-19 в Україні, повідомило про 63 нових випадки інфікування, зареєстровані у неділю 19 грудня в Одеській області, та чотири нових летальних випадки.

За даними міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, в Україні зафіксовано перший випадок штаму Омікрон.

Дивіться також, що відомо про новий штам та чи дієві проти нього існуючі вакцини.

Нагадаємо, у МОЗ заявили, що мають намір звільнити від кримінальної відповідальності громадян, які купили підроблений COVID-документ.

Раніше Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила скасувати з 7 грудня "червоний" рівень епідемічної небезпеки на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та міста Києва. 

6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину, які уряд ухвалив тижнем раніше. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці. 

Поділитися