30 травня 2021 р. 13:32

В Одесі запрацював центр вакцинації від COVID-19: вже щеплено більше сотні людей

В Одесі запрацював центр вакцинації від COVID-19: вже щеплено більше сотні людей

За даними на 12.00, у вакцинальному центрі на Фонтанській дорозі, 23-а щеплено вже 100 осіб із листа очікування "Дії".

Про це повідомляє Одеський обласний центр громадського здоров'я.

На території стадіону Національного університету «Одеська юридична академія», центр вакцинації населення (ЦВН) працюватиме з 9.00 до 17.00. Щеплення вакциною Coronavac отримають люди віком від 60, які попередньо були зареєстровані в листі очікування на порталі або в додатку «Дія».

Зареєструватися на щеплення у вакцинальному центрі можна за номером 095 706 19 77.

Участь у відкритті Центру вакцинації від COVID-19, в Одесі, взяв І-й заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков, директорка міського відділу охорони здоров'я Олена Якименко та директорка Департаменту охорони здоров'я Одеської ОДА Наталія Одарій-Захарьева.

На стадіоні позмінно працюють по чотири медики. Це перший досвід в Україні по вакцинації в таких обсягах на одній локації. Такі ж локації розгорнули на стадіонах Києва та Львова.

Нагадаємо, Одеса увійшла до трійки міст разом зі Львовом та Києвом, які пілотуватимуть проєкт центрів масової вакцинації проти COVID-19.

Протягом «карантинного» року українці покращили своє ставлення до вакцинації.

Кількість нових випадків COVID-19 на Одещині за 29 травня вдвічі менша, ніж попередньої доби. Зазначимо, що кількість захворювань за добу 28 травня становила 167.

Нагадаємо, що станом на 29 травня коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) в Одеській області менше 5 відсотків, що відповідає "зеленому" рівню епідемічної небезпеки на території регіону.

кількість випадків COVID-19 в Одеській області минулої доби, 27 травня, сягнула 114, а летальних випадків - три.

Згідно з даними Міністерства охорони здоров'я України, в Одеській області 26 травня захворіли 84 особи. Це на три більше, ніж попередньої доби

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися