03 листопада 2021 р. 10:59

В Одесі замислилися про будівництво мінізаводу з виробництва рідкого кисню

В Одесі замислилися про будівництво мінізаводу з виробництва рідкого кисню

Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився закупити пересувні ємкості для рідкого медичного кисню не менше ніж 35 тонн та розглянути можливість будівництва в місті мінізаводу для виробництва власного.

Відповідне розпорядження мер віддав під час сесії міської ради 3 листопада. 

За словами мера, це необхідно через те, що постачання кисню наразі відбувається нерівномірно. Наприклад, днями до Одеси одночасно прибули дві машини з Дніпра та Калуша, тож повстало питання, де зберігати цей кисень. 

"Тож тепер повстало питання, що нам необхідна така ємкість або інформація, де ці ємкості є поблизу, щоб ми знали, що можемо швидко його привезти. Я вважаю, що місту необхідно мати запас кисню на дві доби, тобто не менш ніж 30-35 тонн. Інакше ми будемо постійно боятися, що залишимося без кисню", - зазначив мер. 

Нагадаємо,  26 жовтня пацієнтів Центру соціально-значущих хвороб змушені були евакуювати в інше відділення центру на вулиці Ядова через нестачу медичного кисню. До Одеси змушені були везти цистерни з медичним киснем з Дніпра. Раніше медичний кисень привезли в Одесу з Миколаєва. 

Нову кисневу станцію запустили в Одеській міській клінічній лікарні №10 вчора, 1 листопада, що дозволить закладу забезпечити усіх пацієнтів киснем.

Поділитися