27 вересня 2021 р. 08:59

В Одесі за два дні зробили понад 10 тисяч щеплень

В Одесі за два дні зробили понад 10 тисяч щеплень

Бригади медиків, що працюють в центрах вакцинації у місті Одеса, зробили за минулі вихідні 10 тисяч 378 щеплень.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради Левон Нікогосян.   

Між тим, за даними Міністерства охорони здоров'я у неділю, 26 вересня, в Одеській області зареєстровані 163 нових випадки COVID-19 та шість летальних.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Дніпропетровській (371), Чернівецькій (282), Львівській (241), Харківській (233) та Тернопільській (180) областях.     

3 тисячі 7 нових випадків COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 27 вересня 2021 року. Зокрема, захворіли 286 дітей та 32 медпрацівники. 

Тим часом, 27 вересня всі школи, дитсадки та інші заклади освіти, що перебувають у підпорядкуванні Одеській міській раді, працюватимуть у звичайному режимі. Це означає, що у всіх відповідних закладах кількість вакцинованих педагогів склала не менше 80%.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Виконавчого комітету Одеської міської ради вирішила ввести на території міста «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

В Україні зможуть самостійно виявляти штами коронавірусу.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, потужність обладнання для секвенування (виявлення нових штамів)  - 400 зразків на місяць.

Фото: Левон Нікогосян

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися