31 серпня 2021 р. 18:11

В Одесі вакциновано половину вчителів шкіл

В Одесі вакциновано половину вчителів шкіл

Перед початком навчального року в Одесі встигли вакцинуватись 50% вчителів, що досить для роботи шкіл в зеленій зоні, але замало для роботи в жовтій. 

Про це повідомила директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

Втім, вона зазначила, що вакцинація педагогів проводиться досить швидко. Вже є чимало закладів, що можуть працювати у випадку переведення регіону в жовту чи навіть помаранчеву зону карантину.  

Так, за словами очільниці департаменту, станом на 26 серпня в Одесі було 32 школи, де 80% персоналу отримали щеплення від коронавірусу. Але за вихідні ця цифра могла збільшитися, актуальна інформація буде відома 2 вересня.

Посадовиця також нагадала: незалежно від того, вакциновано персонал чи ні, в разі захворювання 20% і більше учнів клас або група закриваються на карантин. Це в першу чергу залежить від того, відпускають батьки інфікованих дітей в школу або садок чи ні.

Нагадаємо, кількість випадків COVID-19 в Одеській області у неділю 30 серпня сягнула 127, тобто у 2,5 рази перевищила показники 29 серпня.

Кількість випадків COVID-19 в Одеській області у неділю 29 серпня сягнула 49, а летальних випадків не зареєстровано взагалі. 

Кількість випадків захворювання на COVID-19 серед персоналу та дітей в дитячому таборі "Молода гвардія" в Одесі зросла до 81 особи.

За добу 26 серпня в Україні проти COVID-19 було щеплено 173 тисячі 435 осіб, з яких вакциновано першою дозою - 55 тисяч 908 осіб, а завершили вакцинацію (отримали дві дози) - 117 тисяч 527 осіб.

Найшвидші темпи вакцинації демонструє Київ, де вакциновано 25,27% населення, а Одеська область посідає одне з останніх місць. Гірше лише у Рівненській - 9,74% населення, Івано-Франківській - 8,96%, Волинській - 8,92%, Донецькій та Луганській областях - 4,63% та 4% відповідно.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися