28 травня 2021 р. 13:25

В Одесі у неділю відкриють центр масової вакцинації

В Одесі у неділю відкриють центр масової вакцинації

Одеса увійшла до трійки міст разом зі Львовом та Києвом, які пілотуватимуть проєкт центрів масової вакцинації проти COVID-19.

Про це повідомили у Одеському обласному центрі громадського здоров'я.

30 травня, у неділю, перший в Одесі вакцинальний центр відкриється на стадіоні Національного університету "Одеська юридична академія".

"Роботу центру в неділю забезпечуватимуть медики одеського ЦПМСД №3. Щеплення вакциною Coronavac отримуватимуть люди віком 60 років і старше, зареєстровані в листі очікування на порталі або в додатку "Дія". Всі вони попередньо отримають дзвінок із пункту щеплення та будуть запрошені на вакцинацію на конкретний час", - йдеться в повідомленні.

Центр працюватиме з 9:00 до 17:00 очікується, що за день робитиме 250-300 щеплень. 

Цікаво, що напередодні центр заявляв, що інформація про те, що 29-30 травня в Одесі проводитиметься масова вакцинація всіх зареєстрованих у додатку "Дія" не відповідає дійсності. 

Нагадаємо, майже кожен другий українець сказав, що протягом останнього року його ставлення до вакцинації від різних хвороб, окрім COVID-19, покращилось, та майже така ж кількість громадян України підтримує ідею запровадження так званих «паспортів вакцинації».

Вакцини від COVID-19 в Одесі в п'яти центрах зі щеплення вистачить на тиждень: наразі є 100 доз індійської Covishield, а також ще залишилась китайська CoronaVac.

Міністерство охорони здоров’я та Міжнародний банк реконструкції та розвитку (Світовий банк) уклали угоду про початок в Україні проєкту «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні», що передбачає отримання кредиту на боротьбу з пандемією. 

Поділитися