29 вересня 2021 р. 17:28

В Одесі працюють усі садочки та школи з урахуванням карантинних обмежень

В Одесі працюють усі садочки та школи з урахуванням карантинних обмежень

Показник вакцинованих педагогічних працівників станом на 27 вересня перевищив 80% в усіх закладах загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади Одеси.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської міської ради.

Такий відсоток вакцинованих свідчить про відповідальність задля захисту та безпеки дітей в умовах карантину, що є першочерговою метою.

Вакцинація працівників освіти триватиме й надалі.

Наразі всі школи та садочки готові до роботи в умовах карантину й забезпечені необхідними засобами для дезінфекції.

Враховуючи зміни, внесені до постанов Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. №1236 та 29 червня 2021 р. №677, що встановлюють нові карантинні обмеження для запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, відвідування закладів освіти здобувачами дошкільної освіти, учнями 1-4-х класів та спеціальних закладів загальної середньої освіти продовжено незалежно від рівня епідемічної небезпеки.

Заклади позашкільної освіти комунальної власності територіальної громади Одеси та міські інклюзивно-ресурсні центри №№1-9 працюють у звичайному (очному) режимі з урахуванням встановленого рівня епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, за умови наявності не менше як у 80% працівників закладу освіти одного з обов’язкових документів, а саме:

  • жовтого COVID-сертифіката, який підтверджує щеплення однією дозою дводозної вакцини (генерується через мобільний додаток порталу «Дія»);
  • зеленого COVID-сертифіката, який підтверджує повний курс однодозної чи дводозної вакцини (генерується через мобільний додаток порталу «Дія»);
  • міжнародного свідоцтва про вакцинацію (видається сімейним лікарем або лікарем, який проводив щеплення, після отримання повного курсу вакцинації від COVID-19);
  • довідки 063/о (видається лікарем, який проводив щеплення, після щеплення однією дозою дводозної вакцини);
  • COVID-сертифіката про одужання особи від зазначеної хвороби (сертифікати генеруватимуться після настання відповідної технічної можливості).

Нагадаємо, мешканці села Кучурган Одеської області перекрили трасу через переведення шкіл регіону на дистанційне навчання. 

Кабінет Міністрів України впровадив обов'язкові щеплення від коронавірусу для працівників закладів освіти, працівників міністерств, органів влади та місцевих державних адміністрацій.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Одеської міської ради вирішила ввести на території міста «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

В серпні департамент охорони здоров'я Одеської міської ради почав перевірку повідомлень про продаж сертифікатів про проходження вакцинації в Одесі. 

У червні Подільські поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно посадовця, якого викрили у службовому підробленні та зловживанні службовим становищем.

Поділитися