26 березня 2021 р. 16:24

В Міністерстві охорони здоров'я незадоволені темпами вакцинації на Одещині

В Міністерстві охорони здоров'я незадоволені темпами вакцинації на Одещині

Міністерство охорони здоров'я України не задоволено темпами вакцинації проти коронавирусу в Одеському регіоні.

Про це стало відомо в ході брифінгу МОЗ щодо ситуації з COVID-19.

Як розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, крім Одеської області недозволено низьке число вакцинацій спостерігається в Харківській і Запорізькій областях. 

«Сьогодні хотів би передати сигнал Одеської області, Харківської області, Запорізької області. Міста-мільйонники не можуть проводити таке мале число вакцинацій щодня. Це питання буде повторно розглядатися найближчим часом на селекторних нарадах, оскільки в цих містах потрібно нарощувати темпи вакцинації», - зазначив він.

Він також нагадав, що напередодні - 25 березня, виповнився рівно місяць, як по всій країні почалася масштабна кампанія імунопрофілактики проти коронавирусной хвороби. За цей місяць в Україні було вакциновано 174 тис. 325 чоловік.

За даними відомства, в лист очікування вакцинації проти COVID-19 за станом на 25 березня записалися 349 тис. 713 чоловік.

Нагадаємо, в Одесі у всіх 11 Центрах первинної медико-санітарної допомоги Одеси створені тимчасові стаціонарні прищепні кабінети.

Одночасно із вакцинацією стартувала і кампанія із її дискредитації. Як зазначає експертка-аналітик Інституту демократії ім. Пилипа Орлика Наталя Стеблина, не встигла перша партія індійської вакцини потрапити в Україну, як російські пропагандисти розпочали черговий свій наступ на українське інформаційне поле. Вакцину від COVID-19 в Одеській області отримали вже 4 тисячі 730 мешканців, що складає 0,2 % від кількості населення. 

Військовослужбовиця несподівано померла в селищі міського типу Чорноморське Одеської області, за попередніми висновками експертів внаслідок гострих розладів кровообігу. 21 березня вона отримала щеплення від COVID-19 вакциною Covishield/AstraZeneca. 

Поділитися