03 квітня 2021 р. 18:23

В Ізмаїлі відкриють COVID-госпіталь

В Ізмаїлі відкриють COVID-госпіталь

Рішення про створення госпіталю прийняли на останньому засіданні виконавчого комітету Ізмаїльської міськради.

Госпіталь планують створити на базі колишньої туберкульозної лікарні по вул. Єдності, 75.

За словами міського голови Андрія Абрамченка, міському управлінню капітального будівництва доручено розробити проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію будівлі для організації госпіталю.

Підготовка будівлі почнеться після дезінфекції та санітарної обробки, зняття шарів штукатурки. Госпіталь запланований на 40 місць і ще 6 місць - це реанімація.

Фінансування установи заплановано як з міського, так і державного бюджетів. Для цього місто вже звернувся за допомогою до центральних органів влади. Якщо співфінансування буде стабільним, то госпіталь може з'явитися вже цього літа.

Крім того, місто також посилило роботу COVID-лабораторії на базі все тієї ж колишньої тублікарні, щоб прискорити процес взяття ПЛР-аналізів на CVID-19 і не створювати черг. На сьогодні збільшено кількість бригад, вранці приймає пацієнтів 4 бригади лікарів і медперсонал, а після обіду - 3 бригади.

Нагадаємо, що ізмаїльські прикордонники виявили вісім українців з підробленими ПЛР-тестами. В ході перевірки документів охоронці кордону встановили, що усі печатки та підписи на бланках тестів виготовлені за допомогою струменевого принтеру.

Міністерство охорони здоров'я зафіксувало 1 тис. 521 випадок захворювання на COVID-19 на Одещині за добу 2 квітня.

Постійна депутатська комісія з питань охорони здоров’я та соціальної політики під час засідання 1 квітня підтримала направлення 15 мільйонів гривень на закупівлю кисневих концентраторів.

Також нагадамо, що вихованці та персонал одеського дитячого будинку «Перлинка», де в березні захворіли 15 осіб, дев'ять з яких - діти, одужали від COVID-19.

Зазначимо, Комісія з питань охорони здоров'я дійшла висновку про необхідність запровадження в Одеській області жорсткіших карантинних обмежень, ніж ті, що передбачені "червоною" зоною, за прикладом Києва.

Одеська область посіла друге місце в країні як за кількістю нових випадків COVID-19, зафіксованих за добу 1 квітня, так і за кількістю померлих через інфекцію.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися