29 вересня 2021 р. 18:21

Уряд виділив додаткові кошти на посилення спроможності медичної системи

Уряд виділив додаткові кошти на посилення спроможності медичної системи

Враховуючи швидке поширення хвороби та збільшення навантаження на лікарні, уряд продовжує посилювати медичну систему. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Кабміну 29 вересня.

Відповідне повідомлення опубліковане пресслужбою КМУ. 

Кабінет Міністрів перерозподілив 395 млн грн на забезпечення ліжок централізованим киснем. Загалом в Україні для хворих на COVID-19 передбачено 90 тис. ліжок: наразі готові 45 тисяч ліжок, 97% яких забезпечені киснем.

«Кількість ліжко-місць із підведеним киснем на початку пандемії та зараз — це дві кардинально різні цифри. Спроможність посилено в рази, проте ми на цьому не зупиняємось та продовжуємо роботу, аби якнайбільше лікарень мали централізоване кисневе постачання», — зазначив Денис Шмигаль.

Також уряд виділив додаткові 205 млн грн на доплати медичним та іншим працівникам лабораторних підрозділів МОЗ, які безпосередньо борються з COVID-19.

Як наголосив прем’єр-міністр, це нагальна потреба, враховуючи високу навантаженість на лабораторні центри, які наразі працюють практично цілодобово.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я повідомило про 12 летальних випадків COVID-19, зареєстрованих в Одеській області протягом доби 28 вересня, при 662 нових випадках інфікування. 

Поділитися