15 січня 2021 р. 19:50

Уряд не планує подовжувати локдаун після 24 січня

Уряд не планує подовжувати локдаун після 24 січня

Уряд не передбачає продовження локдауну після 24 січня, тож з 25 січня країна має повернутися до адаптивного карантину, а локдаун вводили, щоб зменшити зростання захворюваності після новорічних свят.

Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ексклюзивному інтерв'ю каналу "Україна 24".

"Цей карантин завершиться 24 числа, з 25-го ми перейдемо, ймовірно, до помаранчевої зони, яка діяла до введення цих правил. Насправді ми дуже уважно спостерігаємо за ситуацією, почалося невелике збільшення, ми очікуємо більш значного зростання.

Але медична система готова, на сьогодні понад 53 тисячі ліжок у лікарнях забезпечено киснем. Загальна кількість відведених під ковідних хворих ліжок — 63 тисячі, зайнята на сьогоднішній ранок 21 тисяча", — повідомив він.

Нагадаємо, Одеська мерія цього року не штрафувала підприємців за неприбирання снігу, як наприклад у 2018 році. 

Нагадаємо також, що українських підприємців з 14 січня можуть штрафувати за допуск особи у громадські будинки, споруди, де здійснюється обслуговування населення, та громадський транспорт у період дії карантину без надітої маски. 

Одеські підприємці 13 січня бунтували проти локдауну автопробігом та посилкою президенту. У коробці зібрали зошити, шпалери, рюкзаки, презервативи. 

Справа в тому, що саме ці товари у період локдауну не можна купити в магазинах. 

Поділитися