05 листопада 2021 р. 15:24

Україну виключать із "зеленого списку" ЄС

Україну виключать із "зеленого списку" ЄС

Міністерство закордонних справ відреагувало на виключення України із "зеленого списку" на наступному тижні. У відомстві запевняють, що тотального закриття кордонів ЄС для українців не буде.

Про це повідомив голова МЗС Дмитро Кулеба.

"Після виключення України із "зеленого списку" ЄС тотального закриття кордонів Євросоюзу не буде. Це рекомендація, а фінальні рішення ухвалюватиме кожна окрема країна ЄС. МЗС України активно працює з партнерами, аби зберегти максимальну свободу подорожей для українців", - написав Кулеба.

Зазначимо, що сьогодні вранці посли ЄС ухвалили рішення, щодо виключення України із "зеленого списку".

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про перебіг COVID-19 в країні повідомило про 60 летальних випадків, зафіксованих в Одеській області за добу 4 листопада, та 1 тисячу 648 нових випадків інфікування.

Доступ в будівлі одеського муніципалітету на Думській площі та Косовській обмежили через COVID-19.

Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про перебіг COVID-19 в країні повідомило про 20 летальних випадків, зафіксованих в Одеській області за добу 1 листопада.

Депутатів Одеської міської ради пускали на сесію 3 листопада лише за наявності сертифікату про вакцинацію чи негативного тесту полімеразної ланцюгової реакції, зробленого не пізніше ніж за 72 години до дня засідання.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про перебіг COVID-19 в країні повідомило про відсутність летальних випадків на Одещині за добу 31 жовтня.

Позаминулої доби зареєстрували 35 смертей внаслідок інфекції.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися